• ROUGETTE
  • Genot
    • Recepten
  • Rougette.be
  • Over ons
  • Contact
  • 1
  • 2

Aardappelgratin van ROUGETTE Landkaas met champignons

Recept

volgende recept

Hoofdcategorie: Landkaas

Aardappelgratin van ROUGETTE Landkaas met champignons


packshot landkaese

 

Ingrediënten

  • 200 g ROUGETTE Landkaas
  • 250 g vastkokende aardappels
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 3 EL boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL droge, witte wijn
  • 120 g slagroom
  • 1 eierdooier
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 EL bieslook
  • 1 EL gehakte peterselie
  • zout en peper

 

 

 

Recept

Schil de aardappels, was ze en snij ze in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snij de champignons in dunne schijfjes. Smoor de sjalotjes in 2 EL boter in een pan. Voeg de champignons toe. Pers de knoflook en laat hem kort meesmoren. Blus met de wijn en kook nog 2 à 3 minuten. Snij 100 g ROUGETTE Landkaas in blokjes. Voeg ze samen met de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk een ovenschaal met de resterende boter. Schik de aardappelschijfjes en het champignon-Rougette Landkaas-mengsel laag per laag in de schaal. Meng slagroom, eierdooier en nootmuskaat en giet dit over de gratin. Snij de resterende Rougette Landkaas in schijven en leg ze op de gratin. Bak de gratin 25 minuten. Bestrooi met bieslook en serveer.

 
  • Volgende >

thumb teaser meister

De trots van onze kaasmeesters

weiter

Empfehlen

rezept teaser

Heerlijke recepten voor het hele jaar

weiter

Empfehlen

thumb teaser fromageoufour

Zo lekker, Rougette ovenkaas.

weiter

Empfehlen

  • Colofon
  • Verklaring betreffende de bescherming van data
Back to Top