Aardappelgratin van ROUGETTE Landkaas met champignons

Aardappelgratin van ROUGETTE Landkaas met champignons

Ingrediënten
- 200 g ROUGETTE Landkaas
- 250 g vastkokende aardappels
- 250 g champignons
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 3 EL boter
- 1 teentje knoflook
- 2 EL droge, witte wijn
- 120 g slagroom
- 1 eierdooier
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 EL bieslook
- 1 EL gehakte peterselie
- zout en peper
Recept
Schil de aardappels, was ze en snij ze in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snij de champignons in dunne schijfjes. Smoor de sjalotjes in 2 EL boter in een pan. Voeg de champignons toe. Pers de knoflook en laat hem kort meesmoren. Blus met de wijn en kook nog 2 à 3 minuten. Snij 100 g ROUGETTE Landkaas in blokjes. Voeg ze samen met de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk een ovenschaal met de resterende boter. Schik de aardappelschijfjes en het champignon-Rougette Landkaas-mengsel laag per laag in de schaal. Meng slagroom, eierdooier en nootmuskaat en giet dit over de gratin. Snij de resterende Rougette Landkaas in schijven en leg ze op de gratin. Bak de gratin 25 minuten. Bestrooi met bieslook en serveer.